Kada žurim negdje (bilo na faks ili na kafu sa prijateljima) često znam da zanemarim stilizovanje mog outfita. I onda sastavim dosta dosadne pa čak nekad i messy (neuredne)  “5 do 12” outfite.
Uprkos tome što mi je ovaj blog hobi i što volim modu. Nekada se zna desiti “ono” jutro gdje prespavam i moram žuriti na bus (iako je predavanje u 14h.). I sama činjenica da sam prespavao i da MORAM izleiti iz kuće da bi stigao na vrijeme je neugodna sama po sebi i uopšte ne pomaže. Da ne spominjem neuredan izgled ili outfit na vrhu toga svega je jedan veliki no-no.
Prošle sedmice sam razmišljao o čemu bi mogao napisati post i onda sam sjetio ove teme… baš u trenutku kada sam shvatio da moram izaći iz kuće, a ja još u pidžami bio
Ovo pišem u nadi da će barem jednoj osobi pomoći, u smislu da ne gubi puno vremena pri biranju outfita i da se može usredotočiti nečeg bitnijeg.
Dakle da ne dužim više evo vam nekoliko savjeta kako možete nadograditi vaš 5 do 12 outfit.

Base outfit

Za “base outfit” sam čuo prije nekoliko sedmica i dosta su mi pomogli. U suštini base outfit se često sastoji od obične majice i jednog para hlača, koji su često izdvojeni u vašem ormaru ili na jednom ofingeru ili su sastavljeni skupa i odvojeni na posebnom mjestu.
“I šta to čini?” – pitate se.
Kada žurite i nemate vremena jednostavno obučete taj base i na njega dodate još jaknu ili kaput i sastavili ste jedan (5 do 12) outfit.
Za ovaj savjet sam saznao kada sam odgledao video “10 CLOTHING HACKS YOU NEED TO TRY // How To Create INSTANT Outfits” od Drew Scott-a.
Ja sam sastavio dva base-a. Još jedna dobra stvar  što se tiče base outfita jeste da se oni mogu upariti sa većinom moje obuće.

Ovo su moji base outfiti

base-outfit-1

base-outfit-2

Pogledajte video od Drew Scott-a

Modni dodaci

dodaci-1

dodaci-1

OK, siguran sam da znate da jedan modni dodatak može da uzdigne jedan basic outfit do nebesa.
Samo ću vam ovdje savjetovati da čuvate vaše dodatke na jednom mjestu i u blizini vašeg ormara, tako da imate brz pristup njima i kada žurite možete na brzinu odabrati nekoliko.

Za sami kraj sam ostavio izbor cipela. Uvijek težim da izaberem cipele koje su prilagodljive mom base outfitu.

And that’s about it. Nadam se da će te primjeniti ove savjete i da će vam pomoći. Ako imate pitanja ili neku primjerdbu slobodno komentarišite.