Hey, hi, hello!

Danas sam uzbuđen i sretan što pišem ovaj post – iako kasnim sa njegovim objavljivanjem. Naime, ja mislim da je ovo do sada jedan od najboljih outfita koje sam sastavio za ovaj blog. Jer kada god se  osvrnem na moje prethodne outfit postove obuzme me cringe/neugoda, a sa ovim već nema tog osjećaja, štaviše suprotno od toga osjećam ponos i radost – što do sada nije bilo pristuno od kada blogam. Razlog tome jeste sigurno da se ambiciozni i kreativni Matej izgubio u igri poređenja sa drugim blogerima i inlfluencerima pa je na svjetlost izašao kao nesiguran, nemaran mladić koji ne zna o čemu piše, koji nema razvijen lični stil (i estetik) i koji piše iz muke I “nazor”. No nećemo sada o mojim ličnim problemima (ako hoćete mogu o ovome napisati cijeli post!). Da se mi fokusiramo na suštinu ovog posta – što jeste ovaj outfit inspirisan bojama jeseni.

Mama mi je kupila u Primarku predivne chino hlače i jedan tanki džemper, koji savršeno izgledaju kada se nose skupa i htio sam da ti komadi predstavaljaju bazu naspram koje sam sastavio ostatak outfita. Otkako je jesen, stalno, konstatno i vjeorvatno previše priželjkujem da nosim čizme. Gležnjerice (Chelsea boots) su u svijetu već jako dugo popularan izbor obuće kod muškarca (da mogu I tokom ljeta bi ih obuvao).

Par čizama koje vidite na slikama pored I u galeriji sam nabavio u Waikiki-ju i na fotografijama djeluje da su iste boje kao i hlače, one su svakako jedan odličan izbor.

Kada sam “sklapao” ovaj outfit malo sam se zabrinuo kakvu jaknu ili kaput da obučem. Kapute koje imam ili se ne uklapaju ili sam ih već nosio u sličnoj kombinaciji sa odjećom tako da su oni ispali iz izbora. Na kraju su mi preostale dvije kožne jedna crna sa nitnama I jedna bijela. Crna bi se bolje uklopla u ovu kombinaciju – ali je ispucala i stara tako da sam je otpisao. Kao posljednji izbor ostala je bijela kožna jakna koja lijepo uklopila u cjelokupni outfit, jest da mu nedostaje kontrast ali uz pomoć tamno smeđe torbe, knjige i rokovnika (kao propova) taj nedostatak je upotpunjen.

Smeđi tonovi hlača, čizama, torbe i naočala, kao i zelena boja tankog džempera su klasični jesenski tonovi i bez obzira što nosim nekoliko različitih nijasni smeđe one se dobro uklapaju međusobno i outfit izgleda super.

Da upotpunim ovaj outfit odabrao sam neke dodatke koji su svoju ulogu odgrali savršeno. Naočale – iako su sunčanice svojim okvirom i bojama su podigle cijeli look i dali mu jedan vintage vibe. Torba – dala kontrast outfitu jer su mu nedostajali tamniji tonovi pored džempera.

Ovakav outfit bi bio dobar da obučete na kafu sa prijetljima, na nedeljni meeting ili date sa vašim  pasrtnerom i ako smo sreće (daj Bože) taj jedan dan pa nam usred novembra bude sunčano i malo toplije vrijeme onda bi ovo bio idealan outfit za takvo vrijeme.

Svakako ovaj outfit možete nositi i uz klasično sivi kaput, možete se takođe, igrati sa slojevima i staviti jedan sloj između kaputa (ako već nosite kaput) npr.: Košulju ili kardigan.

Za sami kraj želio bi vam preporučiti da pročitate knjigu od Raymonda Radigueta pod naslovom “Đavo u tijelu”. Ako vam se sviđa ovaj post onda ga podjelite sa vašim prijateljima, a ako imate potrebu da ostavite primjerdbu, komentar ili kritiku onda slobodno komentarišite dole. Komentarisati možete I anonimno samo upišite komentar!

Fotografkinja: Azra Mehdin

Na sebi nosim:

  • Naočale i Lančić: Second hand,
  • Hlače i Džemper: Primark,
  • Jakna: Zara,
  • Gleženjerice: LC Waikiki,
  • Torba: H&M